Tratamentul cariei este poate cea mai comuna si raspandita forma de tratament. O manopera cat mai putin invaziva , va permite o mentinere de durata a dintilor pe arcade, ceea ce este si dezideratul nostru comun. Cu cat procesele carioase(cariile) nu sunt tratate intr-un timp util, acestea evolueaza pana cand se ajunge la complicatii precum tratamentul de canal(scosul nevului), care sunt tratamente de durata si mai costisitoare. O alta complicatie aparuta in urma netratarii unei carii este si extractia, aceasta realizandu-se atunci cand dintele respectiv nu se mai poate restaura.

                          Obturatiile coronare(plombele) trebuie realizate cu o morfologie cat mai apropiata de aceea a dintilor naturali pentru a reda functionalitatea dintilor. Deja in anul 2020 nu mai putem discuta de obturatii coronare puse in 15 minute cu ,,tehnica degetului'', care practic nerefacand morfologia dintelui, nu ii redau nici functionalitatea.   

                         In cazul unor cavitati foarte mari, obtinute in urma indepartarii procesului carios, se poate opta pentru mici piese protetice din ceramica(portelan) realizate in laboratorul de tehnica dentara pe baza unei amprente. Avantajele acestor restaurari din ceramica sunt ca refac perfect punctele de contact dintre dinti, au o adeziune mai buna la tesuturile dure dentare si refac si morfologia, redand functionalitatea dintelui. 


Cazuri- prezentare clinica

0764911749