Boala parodontala sau parodontoza asa cum este denumita popular, este boala cronica ce distruge tesuturile de sustinere ale dintilor, adica osul si gingia, conducand la pierderea treptata a tuturor dintilor.  

                 Este important de retinut ca boala parodontala este o boala cronica ce NU DOARE si in majoritatea cazurilor afecteaza TOTI DINTII.

                 Deoarece nu doare, de cele mai multe ori pacientii se prezinta prea tarziu la medic sau din pacate de prea multe ori, ea nu este diagnosticata la controale si ramane netratata. 

                 Tratamentul bolii parodontale NU SE REALIZEAZA CU PARODONTAX!!!

                 Boala paradontala NU SE TRATEAZA CI SE STABILIZEAZA. Pentru obtinerea acestui deziderat se recurge la interventii noninvazive de curatare a pungilor parodontale(spatii ce exista intre radacini si gingie, care in boala parodontala se adancesc si contin puroi) in stadiile incipiente ale bolii si la interventii chirurgicale in care se chiureteaza tesuturile ,,bolnave'' din aceste pungi in stadiile avansate.

                 Se pot utiliza diverse materiale biocompatibile de regenerare osoasa si tisulara pentru a reface intr-o oarecare masura suportul osos si gingival pierdut, insa nu se vor putea obtine niciodata nivelurile tesuturilor dinaintea aparitiei bolii parodontale(parodontoza).

                 Pe langa tratamentele invazive sau noninvazive de curatare a pungilor parodontale, este obligatoriu a se trata toate cariile, a se indeparta lucrarile protetice care constituie factori retentivi ai placii bacteriene. Toate elementele din cavitatea bucala, ce reprezinta factori retentivi ai placii bacteriene trebuie indepartate sau refacute.

                 Toate aceste interventii sunt precedate de insusirea unei igiene corecte, realizata acasa, care va fi factorul decisiv in toata schema de tratament. Daca pacientul nu doreste sau nu reuseste sa isi insuseasca igiena ce ii este recomandata pentru intretinerea rezultatelor obtinute, bacteriile se vor recoloniza, iar tratamentul va fi periclitat.

               

                  A se observa in imaginile de mai jos cum dintii efectiv ajung sa ,,stea in aer'', datorita distructiei osului. 







                   

Cazuri- aspect radiografic si clinic al Bolii parodontale

0764911749