Preventia este ramura cea mai importanta atat in Medicina Dentara cat si in Medicina Generala. Manoperele de preventie ne ajuta sa descoperim din timp eventualele problemele ce pot aparea si se pot complica.

                         Atat pacientii cu dinti naturali, cat si pacientii cu restaurari protetice(lucrari) pe implanturi, sau alt tip de lucrari protetice pe dinti naturali, trebuie sa revina la controale si dispensarizare la indicatiile medicului. Cu cat aceste tratamente se amana, cu atat riscul aparitiei cariilor creste. Nici pacientii ce prezinta lucrari protetice nu sunt ocoliti de aceste boli , la acestia dispensarizarea ii ajuta si in mentinerea rezultatelor un timp cat mai indelungat. 

                         FOARTE IMPORTANT ESTE SA NU UITAM CA BOALA PARODONTALA(Parodontoza) AFECTEAZA ATAT TESUTURILE DE SUSTINERE ALE DINTILOR NATURALI CAT SI PE CELE ALE IMPLANTURILOR DENTARE, DUCAND LA PIERDEREA ACESTORA. Asadar controalele si dispensarizarile sunt extrem de importante in mentinerea sanatatii si integritatii tesuturilor de sustinere atat a dintilor cat si a implanturilor.

                         Intotdeauna preventia a fost mai simpla, mai rapida si mai putin costisitoare.


0764911749